Masterclass dans

Masterclasses

Masterclasses Introdans, Vuur & Vlam produkties en ID Theatre Company

In 2018 organiseert het Dans Netwerk Overijssel verschillende masterclasses dans. Tijdens deze editie worden masterclasses gegeven door docenten van Introdans, Vuur & Vlam produkties en ID Theatre Company bij DIFF Dance Centre in Zwolle.

GERMA SCHOLTEN / Vuur en Vlam Produkties
Geboren en getogen in Kampen bleek dans haar al op jonge leeftijd te boeien. Na de lessen bij de plaatselijke balletschool en verenigingen ruilde ze Kampen in voor de dansacademie van Rotterdam waar ze een studie voor zowel dansdocent als uitvoerend danser modern/ jazz afrondde. Na Rotterdam vertrok ze naar New York met een vsb beurs om zich verder als danser en choreograaf te ontwikkelen.

In Nederland terug werkte ze enige tijd als freelance danseres waarna ze zich helemaal toelegde op het doceren en het maken van choreografieën. Na veel samenwerkingen met verschillende musical en theatergroepen maakt ze sinds 2004 eigen producties als Movement in Moment (2004) en Binnenstebuiten in (2008).

​Naast de werkzaamheden als freelance docent en choreograaf is ze vaste docent en coach in het team van de Song & Dance Academie in Zwolle.
Vuur & Vlam is haar nieuwste uitdaging. Dansen doet ze al haar hele leven en het creëren en zoeken naar nieuwe bewegingen en ideeën blijft haar intrigeren. De taal die dans kan spreken is veelzijdig en vertelt een verhaal dat raakt.

SASSAN SAGHAR YAGHMAI / ID Theatre Company

Studeerde in 1991 af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, afdeling dans. Sindsdien is hij werkzaam als danser, docent en choreograaf. Hij werkt nauw samen met spelers en dansers die afkomstig zijn uit alle lagen van de samenleving, zowel professionals als amateurs. Ondanks een strakke regie is zijn stijl rauw en ongepolijst en wordt gekenmerkt door humor, vitaliteit en kwetsbare chaos. Zijn voorstellingen zijn geëngageerd en gaan meestal over authenticiteit; de kracht van het individu versus de groep. Zijn stijl is multidisciplinair, cultureel divers en spreken een breed publiek van jongeren en volwassenen aan. Als danser werkte hij bij diverse gezelschappen als Shusaku Takeuchi en Les Ballets C de la B. Van 1991 tot 2015 maakte hij deel uit van de artistieke kern van Theatergroep DOX. Vanaf 2000 is hij intensief betrokken bij de AHK opleiding Theaterdocent als coach en vakdocent. Daarnaast geeft hij les op verschillende kunstvakopleidingen.

Chantal de Vries / Introdans
Dansdocent Introdans Interaction (freelance).
Chantal zal in de herfstvakantie de choreografie van de DNO productie voor haar rekening nemen.

Aanmelden via het aanmeldformulier kan vanaf 8 september.

Voorwaarden en informatie

Voor wie

 • Dansers van DIFF Dance Centre, Go Dance Academy en Studio DanZo
 • Leeftijd: 12 tot 21 jaar

Kosten

 • Deelname aan de masterclass dag kost €25,-
  • wanneer en hoe je dit moet betalen hoor je via je dansschool

Wanneer

 • Zondag 23 september van 10.00 tot 14.30 uur

Overige informatie

 • Deelnemers ontvangen enkele dagen voor de masterclasses alle nodige informatie per mail.

Inschrijven

 • Inschrijven kan vanaf 8 september.
Naar de agenda

Schrijf je in & doe mee

Schrijf je in & doe mee

  Naam

  Leeftijd

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Bijzonderheden

  Dieet / Allergieën

  Eventuele Opmerkingen

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]