TNO – Docentendag #1

Docentendag

TNO - Docentendag

Tijdens deze TNO Docentendag mogen wij vier gastdocenten verwelkomen in de studio van Studio DanZo in Deventer.

De gastdocenten zijn:

Patrick Karijowidjojo – Hiphop
Patrick is een veelzijdige performer die erg veel ervaring heeft in verschillende hiphopstijlen en ook bekend is met moderne vormen van dans. Met zijn theatrale skills weet hij menig publiek van begin tot het eind te boeien. Hij maakt slim gebruik van dansvormen die visueel aangenaam zijn om naar te kijken en combineert dit met technische highlights.

Tijdens deze workshop zal je meegenomen worden door verschillende vormen van beweging die voorvloeien uit hiphop grooves, social dances, modern en hedendaags vloerwerk, capoeira, funkstijlen zoals Popping, Locking maar ook the art of  Vogue.

Je krijgt verschillende handvaten vanuit deze stijlen om eerst de capaciteiten van je eigen lichaam te verbreden en je grenzen te verleggen.

Uiteindelijk wordt alles samengesmolten in een unieke flow waarbij de extremen van je lichaam worden beproefd.

Mark Bergwerff – Ruimte en storytelling
Hoe zet je geluid en video in als ruimtelijke vormgeving en hoe laat je die ruimte een verhaal vertellen.

Wensley Pique – Viewpoints
Wensley Piqué studeerde in 2017 af aan de podiumkunstenacademie van Maastricht als regisseur en docent, waar hij Viewpoints leerde van Jan van Opstal, een gerenommeerd Trainer Viewpoints.

Viewpoints is een methode die het pad van “niets” naar compositie traint.  Bij deze improvisatiemethode staat het lichaam centraal.

We trainen het vermogen om open te staan ​​voor impulsen van buitenaf en om onze eigen clichés los te laten.

We ontwikkelen het vermogen van je eigen fysieke mogelijkheden en kunnen keuzes maken vanuit een fysiek-bewuste compositiebenadering. Wie ben jij in de ruimte?

Het beloofd fysiek en bewustzijns uitdagend te worden.

Marion van Grunsven – Modern/Jazz Open Level
Een heerlijk dansante Modern/Jazz les ‘professional level’. Naast conditionele opwarming en technische oefeningen werken we aan diverse stijlen van choreografieën waarin de fun en passie voor het vak centraal staan.

Modern-Jazz les voor professionals is een ware trainingsles voor alumni die, zonder druk, weer lekker willen dansen om vervolgens met volle energie weer naar buiten te gaan.

‘I believe in working together to create a whole that is greater than the sum of its parts’.

Geboren in Nederland waar ze haar Bachelor Uitvoerend Jazz & Contemporary Dans en Theater behaalde. Vervolgens is ze naar New York verhuisd waar ze werkte er als professioneel danseres, choreograaf en als dans vakdocent gecertificeerd door Lynn Simonson.

Ze begon haar hedendaagse Jazz Dance Company; Memento Dance Company in 1996 in New York en verhuisde in 2000 naar Parijs. Terug in Nederland in 2003 werkte ze door met Memento Dance Company en reisde ermee door Europa, de Verenigde Staten en Canada. In het boek: jazzdance.nl van Marga Douma Alta & Jan Willem Rensman, over de zestig jaar geschiedenis van de Nederlandse Jazzdans, wordt o.a. over Memento Dance Company geschreven en de belangrijke ontwikkelingen rondom de kunst van Jazzdans.

Elke workshop duurt ongeveer twee uur.

Tno Docentendag Flyer 3 4 2022

Naar de agenda

Schrijf je in & doe mee

  Naam

  Leeftijd

  Telefoonnummer

  E-mailadres

  Bijzonderheden

  Dieet / Allergieën

  Eventuele Opmerkingen

  [anr_nocaptcha g-recaptcha-response]